Gust Van Brussel
Gust Van Brussel
bij Uitgeverij De Graal
Sus
De Ongekroonde koning van de Vogelenmarkt
van Gust Van Brussel
ISBN 90 5045 014 8
286 blz
Brabo reeks deel 1
Niet in het Algemeen Beschaafd Nederlands, niet in het onbegrijpelijke verkavelings Vlaams waarmee de politici ons blaasjes wijsmaken, niet in het Chinees en ook niet in de wereldtaal het Antwerps, maar in het Algemeen Beschaafd Antwerps is dit boek geschreven. In het Antwerps omdat het over een Rasechte Antwerpenaar gaat, en in het Algemeen Geschaafd opdat iedereen dit boek kan lezen. Want. Aanbevolen lectuur.
Lees meer...
Ik wil dit boek graag per post bestellen.
268 blz
18.95 €
 Klik hier om te bestellen
De Sus
Een Antwerps volksverhaal
van Gust Van Brussel
ISBN 90 5045 017 2
210 blz
Brabo reeks deel 2
Een spannend volksverhaal in het Antwerpse uit de tijd van weleer.
Lees meer...
Ik wil dit boek graag per post bestellen.
210 blz
18.95 €
 Klik hier om te bestellen
Sus Antigoon
Antwerps Volksverhaal
van Gust Van Brussel
ISBN 90 5045 019 9
178 blz
Brabo reeks deel 3
Het derde boek uit de Brabo reeks van Gust Van Brussel wordt nu op de markt gebracht. Sus Antigoon blijft een boek met een boeket sprankelend van humor, maar deze maal wordt zijn familie zwaar getroffen door het noodlot. Sus blijft daarbij een sterke figuur die zich door alles heen slaat. Nochtans schrijft Gust Van Brussel in dit derde boek de meest ontroerende bladzijden die hij ooit publiceerde.
Lees meer...
Ik wil dit boek graag per post bestellen.
178 blz
18.95 €
 Klik hier om te bestellen
Keizer Sus den eerste
Antwerps Volksverhaal
van Gust Van Brussel
ISBN 90 5045 021 10
221 blz
Brabo reeks deel 4
Het vierde en laatste volksverhaal over de Sus van Antwerpen, beŽindigt de tetralogie. Zoals vorige verhalen schreef Gust Van Brussel dit boek over Keizer Sus in het AGA, het Algemeen Geschaafd Antwerps. De Antwerpse auteur vertelt op zijn gekende gezellige wijze het verdere verloop van het leven van de Pittoorsen. Het boek krioelt net zoals de vorige verhalen over de Sus en zijn Melanieke, van pittige anekdoten, levensechte dialogen en de typische zegswijzen eigen aan onze volkstaal. De Sus, een baasmaker, een sjamfoeter en een man van plezier, gaat wanneer hij wat ouder en wijzer wordt, in het Stadspark met zijn hond Max nadenken over het leven. Hij wil een snuif avontuur beleven. Hij weet met zichzelf geen blijf meer, maar hij blijft met zijn twee voeten op de grond staan. De Sus, die zich zonder auto of internet staand houdt, midden de snel evoluerende stad als Antwerpen, leer ons de rijkdom van het Antwerps dialect kennen, dat niet verloren mag gaan. Het is uit de geest van Antwerpen voortgekomen, zoals onze lange Wapper, en uit de vele verhalen die, op een keldervalleke verteld zijn. Dat keldervalleke is wel meestal een cafť. Het boek is een hulde aan Antwerpen en de Antwerpenaar. De Sinjoor heeft van alle vreemde bezittingen het beste meegepikt. Soms komt hij voor andere Vlamingen door zijn eigenwijze manier van doen, over als een sinjeur die boven alles staat gelijk zijn kathedraal. Hij is niet alleen een betweter, een truter en een treiter, maar hij is in de grond van zijn hart, toch vooral een Buildrager, die niet bang is van zijn schoft onder zakken te zetten als het nodig is. Een stad maakt ge groot met mensen met een groot hart. Salu en de kost Antwaarpe !
Lees meer...
Ik wil dit boek graag per post bestellen.
221 blz
18.95 €
 Klik hier om te bestellen
Sus Van Antwerpen
van Gust Van Brussel
ISBN 90 5045 017 2
1028 blz

Omnibus.
Nu uitgegeven in e-boek.

Ik wil dit e-boek downloaden.
1028 blz
5 €
 Klik hier om het eBoek te downloaden
De helm van Parsival
Een fantastisch verhaal van een Oostenrijks soldaat
van Gust Van Brussel
ISBN 90 5045 015 6
140 blz
De jonge Johan Marthaler is de hoofdfiguur van deze hallucinerende roman. In elf hoofdstukken geeft de Vlaamse auteur (1924) een even gruwelijk als fantastisch oorlogsverslag van een Oostenrijks soldaat, een hitler-trawant en tegelijk een boer uit Sankt Feorgen. Hij is per schip op weg naar het noorse Narvik, gewond en op sterven na dood door een granaatscherf in zijn hoofd. Dat is de (zilveren) helm van onze oorlogsheld Parsival, die hem als genezing beloofd wordt in een hospitaal. In zijn dromen, zijn op hol geslagen fantasieen en erotische nachtmerries trekken de vreselijkste gebeurtenissen aan zijn geest voorbij. Hij beleeft inderdaad een 'andere werkelijkheid. De werkelijkheid is immers een bewuste droom'. Stilistisch met vaart en verve geschreven, direct vol krachtige, elliptische zinnen, die over elkaar buitelen, zoals de verbeelding van de schrijver, weelderig en soms grof en rauw, geen oorlogsbeeld ongenoemd laat.
Dr. Theo Hoogbergen
Lees meer...
Ik wil dit boek graag per post bestellen.
140 blz
14.90 €
Klik hier om te bestellen
Het laatste fresco
Het fresco van de jonge burgemeester en zijn jonge bruid
van Gust Van Brussel
ISBN 97 89050 450003
140 blz
Het nieuwste boek van Gust van Brussel roept, zoals vele van zijn geŽngageerde boeken, het overwegen op van een hedendaagse problematiek. Wat is de zin nog van het huwelijk? Het fresco van de jonge burgemeester en zijn jonge bruid inspireerde de auteur. De vraag over de verantwoordelijkheid in het huwelijk wordt nu een probleem voor oudere mensen die nog het oude huwelijksrecht de manus, het huwelijkscontract, afsloten, dat de verantwoordelijkheid van de man voor de vrouw voor het leven duurt. De vraag hoe een oude man het gewijzigde rollenspel moet begrijpen is actueel. Het nieuwste werk is een boek dat de nuancen van het ervaringsleven van de hoofdpersoon op een verfijnde manier beschrijft. De ontreddering, het verdwalen, het zoeken naar een innerlijk evenwicht om op een eerlijke en bewuste manier naar het einde van het contract te gaan. Napels zien en sterven. Een uitzonderlijke benadering van een oude man geconfronteerd met de vragen van de nieuwe oudsten die bewust naar hun einde gaan.
Lees meer...
Ik wil dit e-boek downloaden of per post bestellen.
106 blz
5 €
 Klik hier om het eBoek te downloaden
De Gouden Vogel
Een verzameling gedichten
van Gust Van Brussel
ISBN 97 89050 450232
252 blz
"De Gouden Vogel' is een verzameling van gedichten die ik gedurende de laatste jaren geschreven heb. Sommige daarvan verschenen digitaal bij 't Prieeltje, zoals 'Gepeinzen in de schaduw' en 'Als het kristal zal breken'. De gedichten die ik nog zal schrijven, zullen later ook een plaats krijgen in deze verzameling. Ik besef dat niet alle gedichten even geslaagd zijn en dat ik net zo goed een selectie had kunnen maken. Mijn bedoeling gaat echter uit naar een volledige archivering van de gedichten die dagelijks mijn gezel waren, waarbij deze gewijd aan Monique, mijn lieve vrouw, voor mij de belangrijkste zijn.
Ik wil dit boek graag per post bestellen.
252 blz
17,90 € paperback / 5,00 € e-boek
 Klik hier om te bestellen
De Cyclamenman
van Gust Van Brussel
ISBN 97 89050 450249
295 blz
De hoofdpersoon John Cardoens is de zoon van een echtpaar dat in een residentieel kwartier van gemeente in de buurt van de stad Antwerpen woont. Zijn Vlaams sprekende ouders, hebben zich financieel opgewerkt maar hebben zich degelijk aangepast aan de Franssprekende "elite" van de gemeente. Van bij de aanvang krijg je in een korte episode een schuchter jongetje te zien dat onbeholpen zijn eerste "liefde" voor een buurmeisje van de "beter stand" ziet flippen. Aanstonds daarop situeer ik hem eerst in de afschuwelijke bombardement bij Antwerpen, waaraan hij een trauma overhoudt en hoe hij de intocht van het zegevierende geallieerde leger beleeft gevolgd door de "zuivering" na het oorlogseinde. Dan volgt de kern van het boek waarin verteld wordt hoe in de periode die daarop volgt het leven evolueert in de bevoorrechte residentiŽle wijk waar hij woont. Vanaf dan krijgt men te maken met de visie van John op de trage ondergang van de Franssprekende elite in zijn milieu. De strijd van een Franssprekende gemeenschap die overleven als "richard" verkoos boven het als "clochard" ten onder gaan. John, de jonge Vlaamse dichter levend in dit milieu, reageert zeer scherp op de onvolkse behoudsdrang van die Franstalige standingmaatschappij en haar voorbijgestreefde mentaliteit. Dat leidt hem naar de rol van een onaangepaste jongeman, terwijl het integendeel de leidende kaste is, die zich niet zomaar aan de nieuwe tijd aanpassen wil. John vindt steun in zijn gedichten en in zijn grote liefde voor Pat. Was die liefde leefbaar? vraagt de lezer zich af wanneer hij het boek sluit. Wie kent het antwoord? Met die vraag aan de lezer leeft het boek verder.
Lees meer...
Ik wil dit boek graag per post bestellen.
295 blz
24,90 € paperback
 Klik hier om te bestellen

Home © Uitgeverij De Graal 2010